Deze stageweek begon op donderdag, dit door het bezoek naar Drupa te Düsseldorf en de terugkomdag op woensdag 9 mei. De eerste taak van de dag was voor O&P projects, ditmaal om een recto/verso leaflet te ontwerpen in dezelfde stijl als het eerdere krantje. Zo wordt één project in de kijker geplaatst.

De tweede en meteen ook laatste taak van de dag was een grootformaat affiche voor een wielrennersevenement te Beernem. Dit stond vol met sponsors, maar er waren veel wijzigingen op de versie van vorig jaar. Aangezien dit een omvangrijk werk was, had ik er een hele dag voor nodig. Er waren echter een aantal scans voorzien van de sponsorboodschappen, maar deze konden niet gebruikt worden doordat de affiche in 1 spotkleur wordt uitgevoerd. Vandaar dat ik heel wat logo’s en emblemen in Illustrator vectoriseerde.

Na dit werk zocht ik samen met mijn stagementor uit hoe we vlot wat extra ruimte konden voorzien om aan bestandsdeling te doen. We gebruiken momenteel Dropbox, maar deze staat met zijn 2 GB al snel vol. Google voorziet met Google Drive 5 GB, dus installeerden we beiden deze applicatie.

Geef een reactie