Vandaag werkte ik meteen verder aan het online plaatsen van het interactief boekje voor Carpe Diem, het vakantiehuis van mijnheer Debeer. Na wat opzoekwerk over hoe dit eventueel gratis kon dachten we aan het maken van een website. Ik kreeg dus de opdracht een voorstel te doen. Ik besloot het meteen groots te zien en ging op zoek naar een toegankelijke manier om gratis dit online te krijgen. Ik kwam uit op een gratis domein waarbij het ontwerpen zelfs zonder coderen in html kon. Aangezien mijn html codering al verder in het geheugen zit, kon ik hier dus uit de nood geholpen worden. Ik ontwierp een typografische header, en stelde de foto’s op punt om online geplaatst te worden. Sommige foto’s mochten bijvoorbeeld lichter zijn om meer de zonnige sfeer van vakantie te simuleren. Ik voorzag ook een aantal slideshows en extra headers per pagina. Het resultaat valt te bekijken op http://vakantieinpayrac.weebly.com/. Momenteel is dit dus een .weebly domeinnaam, maar eens alles op punt staat met nieuwere teksten, zal mijnheer Debeer investeren in een eigen domeinnaam en wordt dit vakantieinpayrac.com.

Het geboortekaartje voor mevrouw Laplasse dat ik woensdag ontwierp, deze met een steunkleur, was goedgekeurd, dus plaatste ik het ontwerpdocument op de Dropbox. Het was even zoeken naar het activeren van het gebruikte font op de Mac van mijn stagementor omdat het fontmanagementprogramma soms conflicten heeft.

Tenslotte was er nog een digitale versie van de Masters@Rock toegangskaarten. Dit werd als Word document aangeleverd en de vraag was om sponsorlogo’s in dit Word document toe te voegen en terug te mailen naar de klant. Dit lijkt eenvoudig werk, maar Word is niet het meest gebruiksvriendelijke programma op de markt. Vandaar dat ik enige tijd zoet was met het plaatsen van afbeeldingen.

Geef een reactie