Ik begon deze korte stageweek met het drukklaar plaatsen van Beeld te Kijk. Dit nam uiteraard weinig tijd in beslag aangezien het ontwerp goedgekeurd was en er enkel nog een drukklare export volgde.

Toen werkte ik verder aan de automatisering van de barcodes voor de toegangskaarten van Masters@Rock. Met het programma Barcode Producer genereerde ik via een excel file per type toegangskaart alle barcodes. Deze kwamen terecht in een map voor de VIP-tickets, een map voor de Guests, voor de combi-tickets, … Nu was het kwestie van deze barcodes in Indesign te plaatsen. Automatisatie via data merge bestaat er in een tekstbestand zodanig te coderen dat Indesign de juiste bestanden automatisch in laat lopen. Het invoerveld in Excel gaf ik de naam ‘@code mee, waarna ik in Indesign dit veld aan een illustratiekader kon toekennen. Zo genereerde Indesign reeksen toegangskaarten van 250, 300, 1000 en 1500 kaarten, voor een totaal van 6500.

We stuurden een aantal dummies door naar Ticketservice ter controle. Alles was scanbaar volgens barcode 128B, nu volgt nog een goedkeuring voor druk.

Daarna maakte ik een zakenvelop voor Nav architecten. Hetzelfde campagnebeeld uit mijn eerdere ontwerpen diende terug te komen. Verder ontwierp ik nog een reclame-affiche voor Scalini, een kledingszaak te Torhout, en een geboortekaartje met een steunkleur.

Geef een reactie