De brandweer van Torhout had na vraag van de stad Torhout een bestelling geplaatst voor brandstofbonnen die door het personeel moeten ingevuld worden. Dit officiƫle document wordt op doorschrijfsets gedrukt, maar voor de opmaak had dit uiteraard geen gevolg. Ik tekende het logo van de stad Torhout in Illustrator uit, om de kwaliteit door vectorbeelden te kunnen garanderen. De rest van de opmaak ging voornamelijk door tabulatie.

O&P Projects leverden een herwerkte versie van de teksten en afbeeldingen van het immo-krantje door. Dit zorgde ervoor dat ik de lay-out weer kon herzien om alles evenwichtig te maken.

Tenslotte zocht ik samen met mijn stagementor naar een oplossing om voor de 5500 toegangskaarten van het Masters@Rock festival een barcode te voorzien. Dit moest uiteraard automatisch kunnen gegenereerd worden in drukbare kwaliteit en vervolgens in Indesign automatisch binnenlopen. Uiteindelijk vonden we een oplossing, maar slechts theoretisch. Volgende week zullen we dit eens bekijken in de praktijk. Aangezien Debeer Printing de brug neemt voor de wettelijke feestdag van 1 mei zal ik pas woensdag weer aan de slag kunnen.

Deze week leerde ik weer heel wat bij. Het belangrijkste was zeker en vast het automatiseren in Indesign. Met Data Merge kan een databank gelinkt worden aan Indesign om zo automatisch tekstgegevens binnen te brengen in het document. Volgende week verwacht ik dit ook te leren met afbeeldingen, aangezien we de gegenereerde barcodes in de toegangskaarten moeten verwerken. Ook dit was iets wat ik bijleerde. De barcode kan met een applicatie gegenereerd worden volgens diverse standaarden. Zo was 128B gevraagd door de klant. Verder leerde ik alweer met diverse klanten om te gaan, zo was er het aangeleverde Photoshop document dat drukklaar moest geplaatst worden, en signalisatie die vaag omschreven werd. Uiteindelijk kom je wel te weten wat de klant wil.

Geef een reactie