Eerst kwam de klant langs voor Beeld te Kijk, waarbij het beeldhouwwerk uit arduin nog in de advertentie mocht geplaatst worden. Zo is het pas echt duidelijk dat het om een reeks beeldhouwwerk gaat, en niet slechts één soort. Het ontwerp dat mij het meest lag was gelukkig ook de keuze van de klant, dit maakt het zelfvertrouwen in mijn ontwerpen toch iets groter.

Toen werkte ik nog verder aan O&P projects, het immo-krantje. De uiteindelijke teksten en nog een aantal afbeeldingen volgen later nog, waardoor ik na het maken van een aantal stramienen niet verder kon voor deze klant.

Een volgende taak was het maken van een eenvoudig visitekaartje die met een bon voor 100 gratis visitekaarten bij Debeer werd verzilverd. Veel ontwerpen was hier niet aan, aangezien het enkel tekst was, zonder meer.

Er was vervolgens nog een visitekaart te maken, dit keer voor een frituur. De klant kwam zelf met een master op CD langs, zodat ik het enkel nog drukklaar hoefde te plaatsen. Dit deed ik uiteraard door de resoluties correct te plaatsen, maar ook door bleed toe te voegen. Dit resulteerde in wat schaalwerk in het ontwerp, met als gevolg dat ik de tekst moest herpositioneren zodoende er een juiste snit in de afwerking kan plaatsvinden. De bedoeling was dus ook om daar geen elementen uit de tekst bij kwijt te spelen.

De laatste taak van de dag bestond er in om alweer voor een frituur te werken, met het verschil dat het deze keer om een uithangbord ging. Meer informatie dan ‘frituur Mini Maxi’ kreeg ik niet, buiten het feit dat het een ‘sexy’ uithangbord zou worden. Ik kon dus weer aan de slag, en morgen werk ik hieraan verder.

Tussendoor kreeg ik nog uitleg van mijn stagementor over hoe personalisatie tot stand komt via Indesign door het koppelen van een database aan een Indesign document. Dit was bijzonder leerrijk en boeiend om te weten te komen.

Geef een reactie