De dag begon met het uitwerken van een ontwerp voor een tentoonstelling van beeldhouwwerk en kunst. Dit binnen het Amerikaans formaat. Ik ontwierp uiteindelijk vier versies, en de volgende dag zal de klant polshoogte komen nemen, en de ontwerpen eens bijsturen waar nodig.

Een volgende klant kwam met de vraag om enkele foto’s over architectuur te verzamelen. Later zal hier een uitgebreider werk op volgen. Ik verkende dus een hele reeks royalty-free websites tot ik uiteindelijk 9 mooie beelden vond waarmee gewerkt kan worden. Deze werden vervolgens naar de klant gestuurd, dus is het nu wachten op respons.

Nav architecten keurden mijn derde ontwerp goed en bezorgden me eindelijk het correcte font waarmee het eindresultaat kon gemaakt worden. Dit alles nam niet veel tijd in beslag, omdat het ontwerp zelf al af was.

De klant van Vision liet alweer van zich horen, het Franstalig magazine was in een vorige versie met opzet buiten de tekstkaders gelopen om aan te duiden waar er tekst te veel was. Nu wou men toch al deze tekst in het magazine krijgen, dus maakte ik een wijziging in de leading (lees regelafstand) van de tekst. Uiteindelijk was het hier en daar krap, maar alles zit nu netjes in het stramien.

Laatste taak van de dag was het maken van een immo-krantje waarin 12 projecten geplaatst kunnen worden. Het gaat hier dus over een stramien waarmee in de toekomst kan gewerkt worden. Deze taak zal morgen nog verder uitgewerkt worden.

Geef een reactie