De eerste taak was om de briefhoofden van Nav architecten bij te werken. Hier werkte ik vorige week al aan, maar de nadruk mocht minder op het logo liggen en meer op het architectencongres.

Vervolgens werkte ik een geboortekaartje uit. Interessant hieraan was dat de kaart vooraf gedrukt werd en dus door de klant uit een album met sjablonen gekozen was. Mijn taak was uiteraard om de tekst van de klant te implementeren en op de juiste plaats te positioneren. Dit deed me teruggrijpen naar mijn kennis van lay-out en opmaak uit de eerste schijf, want het was een werk waarbij een technische lay-out van pas kwam. Het werk bestond uit een PMS spotkleur, dus er kwam weer wat techniek aan te pas om een juiste export te voorzien.

Daarna kreeg ik de opdracht om voor een verjaardagsfeest een affiche te maken. Omdat het voor een zestiende verjaardag was werkte ik rond het thema ‘sweet sixteen’, de opgave was tevens om het meisjesachtig te maken. Een beetje documentatie kwam dus van pas. De keuze van de klant lag volgens mijn stagementor meer bij de eerdere versies die ik ontwierp, terwijl mijn voorkeur naar een meer moderne versie uitging. Het leren omgaan met de visie van een klant kan soms wat tegen uw eigen voorkeur ingaan, maar het spreekt voor zich dat de klant koning is, mits enige duiding van de ontwerper.

Tenslotte sloot ik de dag af met het bijwerken van toegangskaarten voor Masters@Rock, een muziekfestival in Torhout. Dit lag me natuurlijk goed, omdat ik zelf al vaak met dit soort ontwerpen in contact kwam en de ontwerpen altijd verrassend jong zijn. Mijn voorganger op deze stageplek ontwierp de tickets vorig jaar al, maar de masterversies waren verdwenen in het bedrijf. Vandaar dat ik alles mocht herwerken en bijsturen waar nodig. Een aantal technieken in Photoshop kwamen hierbij van pas en de opmaak in Indesign is iets waar ik na al die jaren al goed mee weg kan.

Geef een reactie