Dag drie van de stage bij Debeer Printing. Deze dag was heel productief, met de ene opdracht na de andere. Ik hou er best van dat alles vlot vooruit gaat, dus je kan wel stellen dat ik in mijn nopjes was.

De klant van de communiekaartjes liet weten dat ze eens zou binnenspringen om het ontwerp te bespreken, omdat ze het oorspronkelijke ontwerp wat wou bijsturen. Het persoonlijk contact met de klant vind ik bijzonder leerrijk, omdat ik zo ook niet op ga in het bedrijf en mijn eigen mening en ontwerpkeuzes duiding kan geven. Uiteindelijk bleek het een misverstand rond het feit dat er een enkele kaart en geen dubbele werd verwacht. Later liet de klant nog weten dat het ontwerp ‘schitterend’ was, bijzonder leuk om horen natuurlijk.

Daarna kwam alweer een misboekje voor een huwelijksplechtigheid aan bod. Hier was het kwestie van het bestaand ontwerp technisch voor te bereiden om digitaal gedrukt te worden. Dit ging vrij vlot, al zorgde de creep in het boekje voor een aantal bijkomende aanpassingen.

Next in line was Vision, een uitgave van een Frans magazine van Aquilae. Nieuwe teksten waren aangeleverd en mijn taak bestond er in om de nieuwe editie vorm te geven. Ook nieuwe beelden dienden verzameld te worden, uiteraard rechtenvrij en van hoge kwaliteit.

Tussendoor was er nog een wijziging in het misboekje van maandag 16 april, de klant had nog een klein foutje in de tekst opgemerkt. ‘Reactie in plaats van reaktie’. Dit was dus een fout in aanlevering van de klant.

Laatste taak van de dag was 250 verschillende mapjes voor digitale druk klaarstomen. Ieder mapje behoort aan een lid van de organisatie toe. De zinssplitsingen dienden correct te worden geplaatst en de beelden moesten qua huidtint overeenkomen. Ik zorgde er meteen voor dat zwartpunt en witpunt correct staan, zodat wit niet samenvalt met het papierwit. Door de omvang van dit werk, werk ik hier morgen verder aan door.

Geef een reactie