Stageverslag maandag 16 april 2012

Vandaag was de eerste dag op stage. Men verwacht me telkens van 8u30 tot 17u bij Debeer Printing, mijn stagebedrijf.

De vrijdag is een uitzondering, dan werk ik tot 15u. Al meteen werd ik opgenomen in het team.
Ik kreeg mijn eigen werkplekje, naast mijn stagementor, Eric Pecceu.

Mijn eigen Mac nam ik zoals afgesproken mee, om zo comfortabel mogelijk te werken in een vlotte werkomgeving. Het was even zoeken om op het netwerk te geraken. Uiteindelijk zijn we toch een tijdje hiermee bezig geweest, waarna de dropbox en het netwerk ‘up and running’ waren.

De eerste opdracht was een huwelijksboekje om tijdens de mis te gebruiken, met alle lezingen en muzieknummers in vermeld. Dit was dus een opmaak-opdracht met enkel tekst, al was het zoeken naar een goed evenwicht en logische zinssplitsingen. Ook zorgde ik voor technisch correct werk. Ik maakte namelijk paragraafstijlen en characterstijlen aan, en liet ieder kader op een afgerond getal staan, dat achteraf makkelijk hanteerbaar en meetbaar is. Ook onnodige swatches verdwenen.

Daarna kwamen 2 opdrachten aan bod waar ik heel wat uit leerde. Het ontwerp was al door iemand anders verzorgd, ik moest een achtergrond voorzien. Het leerrijke hieraan was het werken met overprint. Deze settings implementeren in Indesign is iets wat ik nooit eerder in praktijk hoefde toe te passen. Uiteindelijk leerde ik alles nog eens nachecken in Acrobat Pro, en de eerste werkdag zat er op.

Geef een reactie